mandag den 20. april 2015

Møde hos Hessellund El

Ugen efter mødet hos HTH, havde vi et mødet hos Hessellund El

I dag skal vi have kigget på elektriske installationer, såsom 
 - kontakter
 - stikkontakter
 - lampeudtag
 - netstik
 - antennestik
 - spots

Inden da havde Hesselund allerede sendt os et forslag til elplanen, så vi havde allerede et godt udgangspunkt. Der var kun nogle få ting, som skulle rykkes rundt og ellers var der bare nogle tilføjelser der skulle til.

I forhold til elplanen havde vi nogle bekymringer med hensyn til stikkontakterne og spots'ene. For hvor mange stikkontakter og spots skal man have og hvordan placeres de bedst?

Vi fandt ud af, at Sikkerhedsstyrelsen har en fast regel om, at der skal være 1 stikkontakt pr. påbegyndt 4 m2. Så f.eks. i børneværelserne, hvor vi har 11,50 m2, der kan vi have 3 stikkontakter, hvilket lyder helt fair. I husets største rum, som er køkken/alrummet vil der så være 8 stikkontakter.

Med hensyn til spots, så oplyser de umiddelbart kun lige over dét sted de er placeret og giver kun ellers begrænset lys ud til siderne. Så hvis man har brug for arbejdslys over køkkenøen, vil der være en god idé, at hænge nogle pendlere der i stedet.

En god tommelfingerregel er 1 spot pr. 1,5 m2 og så kan man ellers plotte spots ind i plantegningen efter det. Nemt og simpelt. 

Spots er iøvrigt også det dyreste af alle elinstallationerne, så det vil være en god idé kun at placere spots der hvor det giver mening. Eksempelvis udgør spots'ene 1/3 del af budgettet på el.

Nedenstående er det tilbud vi har fået af Hesselund:






  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar